Нашата визия

Здравейте, приятели и колеги!

Създаването на този блог беше продиктувано от няколко необходимости, които за мнозина от нас са очевидни, но рядко са назовани. Ние си позволяваме смелостта да говорим не само за проблемите на образованието, но и за хората и организациите, които го променят ежедневно в нашата страна и в света.

Вярваме, че с методите на конструктивизма и с широкото навлизане на новите технологии ще успеем да променим иначе консервативната образователна система.

Също така не откриваме топлата вода, когато твърдим, че технологиите без хората не ни служат за нищо и затова ще се стараем да ви даваме непрекъснато актуална информация за това как високите технологии могат да се използват ефективно в образованието.

Този блог има за цел:
* Да съдейства за повишаване информираността за реформата в сферата на българското образование на гражданско и адмистративно ниво в контекста на европейската интерграция и регионалното сътрудничество;

* Да подпомага развитието на образователните институции като предпоставка за устойчивостта на гражданското общество;

* Да информира за осъществяването на различни инициативи, насърчаващи модернизацията на учебните програми, методологията на преподаване, училищното управление и оценяването на преподаването;

* Да насърчава и улеснява сътрудничеството в областта на образованието и културата на локално, регионално и европейско ниво като провокира диалог и укрепи партньорството между държавата, обществото, неправителствения сектор и училищната общност на всички нива, включително в областта на учредяване и разширяване на училищни и университетски мрежи.

Добре дошли, съмишленици!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *